The Plastic Age - A Documentary feat. Pharell Williams
Video

The Plastic Age: A Documentary feat. Pharrell Williams (Full Film)

Door | 19 september 2017

We hebben het vaak over de Steentijd, de IJzertijd en de Bronstijd, maar in welk tijdperk leven we nu? Steeds meer wordt onze tijd ook wel de ‘Plastictijd’ genoemd.

 

Er wordt 288 miljoen kunststof per jaar gemaakt, dat in tegenstelling tot papier, metaal, glas of hout niet wordt geoxideerd of biologisch afbreekbaar is. Een deel van het kunststof komt in onze oceanen uit, waardoor de verhouding kunststof tot plankton 100:1 wordt. Hoe kunnen we gebruikmaken van deze ‘plastic soep’? Pharrell Williams en G-Star RAW for the Oceans hebben met Bionic Yarn de eerste denimlijn ter wereld gemaakt met garen van plastic dat uit de zee is gevist. Ontdek in de documentaire ‘The Plastic Age: A Documentary feat. Pharell Williams’ hoe zij de handen ineenslaan om 700.000 ton kunststof van de zeebodem te halen.

 

 

Lees meer over duurzaamheid bij G-Star

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen