‘Potentieel van partnerschap met NGO is enorm, maar niet vanzelfsprekend’
Artikel

‘Potentieel van partnerschap met NGO is enorm, maar niet vanzelfsprekend’

Door | 28 juni 2016 | Bron: MVO Nederland

Sectoroverschrijdende partnerschappen om de Global Goals te gaan halen werken niet zonder aandacht voor strategie, leiderschap en meetbare doelstellingen, blijkt uit onderzoek van Willemijn Brouwer in samenwerking met Global Compact Nederland. Ze analyseerde zeven casestudies van samenwerking tussen Nederlandse bedrijven en NGO’s. In een artikel op de website van MVO Nederland beschrijft ze haar belangrijkste resultaten en geeft ze tips hoe je het meeste uit zo’n partnerschap haalt.

 

‘Nu de confetti van de feestvreugde bij het aannemen van de Global Goals is neergedaald, schieten debatten over en initiatieven voor de uitvoering van de Post-2015 agenda als paddenstoelen uit de grond. Hierbij wordt veelvuldig gewezen op de potentie van sectoroverschrijdende samenwerking: het bedrijfsleven, de overheid en maatschappelijke organisaties moeten hun krachten bundelen om de ambitieuze doelen te behalen. Partnerschappen staan in de schijnwerpers als dé sleutel tot succes voor duurzame ontwikkeling.

 

Hoewel ik geloof in de impliciete boodschap van teamwork – together everyone achieves more – kan het succes van zulke samenwerkingen niet op voorhand worden afgedwongen. Sterker nog, zonder aandacht voor een duidelijke samenwerkingsstrategie, leiderschap en meetbare doelstellingen tijdens de uitvoering, zijn partnerschappen gedoemd te mislukken.’

 

Lees verder bij MVO Nederland

Download het onderzoek ‘Key conditions for successful collaboration in Business – NGO partnerships in International Development’

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen