De prijsvechter deel 1 goedkooplust

  Copyright Michiel Cotterink

  Video

  De prijsvechter – Deel 1: Goedkooplust

  Door | 30 januari 2017 | Bron: VPRO

  In de driedelige documentaireserie De prijsvechter onderzoeken Roland Duong en Marijn Frank de oorzaak en het gevolg van onze goedkooplust. Nooit eerder in de geschiedenis was er zoveel te koop, voor zo weinig geld. Prijsvechters als Action, Big Bazaar en Flying Tiger doen dan ook goede zaken. Maar steeds vaker knaagt er iets bij de kassa; hoe komen al die spullen eigenlijk zo goedkoop in het schap? En tegen welke prijs?

   

  De hoogzwangere Marijn vraagt zich af hoeveel spullen ze eigenlijk nodig heeft voor haar nieuwe gezin. Ook wil ze weten wat haar kooplust drijft. Een hersenonderzoek brengt haar onderbewuste prijsprikkels haarfijn in kaart. Roland begint ondertussen de speurtocht naar de herkomst van een goedkoop plastic lantaarntje. Hij gaat in gesprek met True Price: een organisatie die bedrijven helpt om verborgen kosten in kaart te brengen. Ook probeert hij het grote succes van de Action om te achterhalen door te gaan shoppen met de grootste fan van de winkelketen en begint hij een eigen inkoopbedrijfje onder de naam Trupp.

   

  video de prijsvechter aflevering 1

  De prijsvechter deel 1 – Goedkooplust | Video opent in een nieuw tabblad

   

  Bekijk De Prijsvechter – deel 2: Kopen we ons arm?

  Bekijk De Prijsvechter – deel 3: Het plastic paradijs

  Kijk voor meer informatie en achtergronden op vpro.nl/prijsvechter

  Reacties

  We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

  Magazine TGTHR

  Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

  Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
  whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

  Klik hier om je aan te melden