Boeken

Een zakelijke benadering

Het profijt van duurzaamheid

Door | 29 augustus 2016

Wat is duurzaamheid? Hoe helpt duurzaamheid in de bedrijfsstrategie om waarde te creëren? Waarom moet een pensioenfonds duurzaamheid opnemen in het beleggingsbeleid? Welke rol kunnen bedrijfsleven en professionele beleggers als pensioenfondsen spelen bij het streven naar een duurzame toekomst?

 

Wereldwijd groeit de aandacht voor onderwerpen als klimaatverandering, het gebruik van fossiele brandstoffen en de invloed van financiële markten op werkgelegenheid en groei. Het is hoog tijd voor een boek, dat zakelijk en nuchter het onderwerp duurzaamheid beziet vanuit het perspectief van de kritische belegger.

 

Het profijt van duurzaamheid laat zien dat duurzaamheid inmiddels onlosmakelijk onderdeel is van het succes van organisaties en van de maatschappij, waarvan diezelfde organisaties deel uitmaken.

Duurzaamheid gaat over economie, ethiek, beleggingen, strategie, over people, planet én profit. Experts uit al deze vakgebieden geven in dit boek praktijktips en praktijkvoorbeelden, hoe duurzaamheid als onderdeel van de bedrijfsstrategie en van beleggingsbeleid bijdraagt aan rendement, economische groei en aan een duurzame toekomst.

 

Meer informatie

Auteur: Onno de Lange

Uitgeverij: Wolters Kluwer

ISBN: 978 90 1313 417 9

Prijs: € 49,95

Ook verkrijgbaar als e-book

 

'Het profijt van duurzaamheid' is hier te bestellen

Het profijt van duurzaamheid