Artikel

ProRail op het juiste spoor van circulair inkopen

Door | 4 januari 2016 | Bron: PIANOo

Met een geslaagde pilot voor het circulair inkopen van hun nieuwe kantoorinrichting bewijst ProRail dat circulair inkopen in de praktijk kan worden gebracht. De vloerbedekking en het meubilair van de nieuwe verkeersleidingpost is circulair ingekocht.

 

Het in juni 2015 in Utrecht geopende kantoor was onderdeel van de Green Deal Circulair Inkopen en kreeg subsidie vanuit het Europese project REBus. ProRail laat met de pilot zien dat circulair inkopen geen toekomstmuziek is, maar nú al kan. Versteeg: ‘Circulair inkopen kan in verschillende gradaties. Alleen al met goed onderhoud of slimme materiaalkeuzes kun je de levensduur verlengen. Circulair inkopen vergt ook een omslag in denken.’

 

Lees meer op de website van PIANOo

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen