Rapporten

Rapport: Energie-efficiënt herinrichten van computerruimtes en datacenters

Door | 14 december 2015

Datacenters gebruiken veel energie. In 2010 waren zij verantwoordelijk voor zo’n 1,5 procent van het totale elektriciteitsgebruik. Tien jaar eerder was dit nog maar 0,5 procent. Door het steeds verder digitaliseren van de westerse samenleving en opkomende economieën, kan dit percentage in 2020 oplopen tot wel 10 procent. Nederland ICT schreef een rapport over het energie-efficiënt inrichten van computerruimtes en datacenters. Primair bedoeld voor facilitair beheerders en managers van datacenters en serverruimtes, maar eveneens interessant voor stakeholders die te maken hebben met datacenters en serverruimtes — zoals toeleveranciers van ICT en installaties, beleidsmakers en handhavers.

Het rapport geeft een goed beeld van de mogelijkheden voor het verduurzamen van datacenters en serverruimtes. Ook kunnen ideeën opgedaan worden hoe je hier zelf aan kunt bijdragen.

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen