Rapportage Energie voor Vervoer in Nederland 2015
Rapporten

Meer hernieuwbare energie geleverd aan vervoer in 2015

Rapportage Energie voor Vervoer in Nederland 2015

Door | 12 september 2016

Bedrijven hebben in 2015 28,2 miljoen GJ hernieuwbare energie geleverd aan de Nederlandse vervoersmarkt. Er is zelfs een miljoen GJ (bijna 4%) meer hernieuwbare energie geleverd dan vereist. Dit concludeert de Nederlandse Emissieautoriteit (NEa) in haar ‘Rapportage Energie voor Vervoer in Nederland 2015’, die onlangs is gepubliceerd.

 

Belangrijkste conclusies

De NEa rapporteert jaarlijks op nationaal niveau over de hoeveelheid aan vervoer geleverde hernieuwbare energie en waarvan de gegevens zijn ingeboekt in het door de NEa beheerde register. De rapportage gaat onder andere in op hoeveelheden en herkomst van geleverde biobrandstoffen.

 

In de ‘Rapportage Energie voor Vervoer in Nederland 2015’ constateert de NEa dat:

  • Bedrijven 28,2 miljoen GJ hernieuwbare energie hebben geleverd aan de Nederlandse vervoersmarkt. Zij kunnen het overschot inzetten voor hun verplichtingen in 2016.
  • De inzet van geavanceerde biobrandstoffen uit afval licht is gestegen (van 68 naar 72%). Daarbinnen is fors meer brandstof uit gebruikt frituurvet geleverd dan in 2014 (een toename van 68%), afkomstig uit West-Europa en Noord-Amerika.
  • De broeikasgasuitstoot in de brandstofketen licht is gedaald.

 

Download de ‘Rapportage Energie voor Vervoer in Nederland 2015’

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen