Richtlijnen voor leefbaar loon
Brochures, Stappenplannen

Richtlijnen voor leefbaar loon

Door | 19 augustus 2016

Met een leefbaar loon kan een werknemer eten, woonruimte, gezondheidszorg, scholing, kleding en vervoer betalen voor zichzelf en zijn of haar gezin. Het betalen van een leefbaar loon (living wage) hoort bij het MVO-beleid van een bedrijf. De hoogte van leefbaar loon kan verschillen per land, per regio en zelfs per stad.

 

Hoe stel je als bedrijf vast wat een leefbaar loon is als je onderneemt in een ontwikkelingsland of een opkomende markt? De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland publiceerde hierover de brochure Paying a living wage; a guide for companies. De brochure geeft een stappenplan om de hoogte vast te stellen. De brochure geeft ook informatie over hoe je leefbaar loon kunt invoeren in een organisatie.

 

Download de brochure ‘Paying a living wage; a guide for companies’ van RVO.nl

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen