Energie besparen met alleen een rol tape
Video

Energie besparen met alleen een rol tape?

Door | 31 december 2015

In een bibliotheek in Utrecht viel op dat sommige mensen wel twee minuten wachten op een lift die maximaal drie verdiepingen omhoog gaat, terwijl de trap zich pal naast de lift bevindt. Hoe makkelijk is het om die keuzes te sturen?

 

Laten bezoekers van de bibliotheek zich leiden naar de trap in plaats van de lift? Nudge voerde deze proef uit –met behulp van slechts een rol tape – om te testen of een klein zetje tot gedragsverandering kan leiden. Of het gelukt is zie je in de video. De proef met de lift is deel van een reeks experimenten onder de naam Seduction Project, by Hivos. Hiermee onderzoekt Hivos hoe slimme kleine ingrepen ongemerkt energiebesparing kunnen uitlokken.

 

 

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen