Boeken

Shit happens

Door | 28 april 2016

Zou er een organisatie bestaan waar alles groeit en bloeit? Een onderneming die uitstekende resultaten boekt, maar waar ook tijd en ruimte is voor de behoeften van de mens? Zo’n organisatie bestaat, het is de biologische boerderij, en managers en ondernemers zouden volgens coach en landbouwkundige Oscar Jansen veel kunnen leren van zo’n boerderij. Een goede manager is als een boer op een biologische boerderij: hij gaat niet tegen de natuur in, maar helpt de natuur een handje.

Wil jij ook op een natuurlijke manier leidinggeven? Wees dan bereid om vuile handen te maken en houd je aan de wetten van natuurlijk leiderschap:
- Houd rekening met de seizoenen van de economie
- Onkruid bestaat niet, net zo min als lastige medewerkers
- Soms is afwachten gezonder dan ingrijpen

In Shit happens onthult landbouwkundige en coach Oscar Jansen de fijne kneepjes van natuurlijk leiderschap. Zoals de boer voedingsstoffen toevoegt aan de plant, zo leer je hoe je waarde toevoegt aan de klant en hoe je op de kracht van het natuurlijke organisatiesysteem kunt vertrouwen. Het boek graaft diep maar laat tegelijkertijd zien dat de oplossingen meestal voor het oprapen liggen. Boerenwijsheden? Zeker. Maar in dit heerlijk leesbare boek worden ze verbonden met inzichten uit de managementliteratuur en ontroerend eerlijke praktijkcases.

Meer informatie

Auteur: Oscar Jansen

Uitgever: Dialoog

EAN: 978 94 612 6130 4

Prijs: Vanaf € 6,99

Ook verkrijgbaar als eBook

'Shit happens' is hier te bestellen

Cover shit happens
Magazine TGTHR

Wil je óók TGTHR magazine ontvangen?

Neem een abonnement en krijg voor
slechts € 39,- het 84 pagina's tellende magazine
vier keer per jaar toegestuurd!

Klik hier om een abonnement te nemen