Rapporten

Bioplastic uit slib (Grondstoffenfabriek)

Door | 11 januari 2016

De Grondstoffenfabriek is zowel een concept voor het winnen, verwerken en afzetten van grondstoffen uit afvalwater, als een fysieke locatie, een rioolwaterzuivering waar grondstoffen uit afvalwater gewonnen worden.

 
Eén van die grondstoffen uit afvalwater is bioplastic, zoals ook omschreven in het visiedocument ‘Routekaart afvalwaterketen tot 2030’. Bioplastics zijn biologisch afbreekbare plastics.
Om de technische en economische potentie van het winnen van bioplastic uit afvalwater te toetsen heeft STOWA een verkennende studie uitgevoerd. Deze studie maakt inzichtelijk hoe ver de ontwikkeling van dit concept is gevorderd en waar de knelpunten en kansen liggen. Deze rapportage draagt bij aan de verdere ontwikkeling van de kennis en praktijkervaring op het gebied van grondstoffenproductie uit afval(water).

 

Download het rapport ‘Bioplastic uit slib. Verkenning naar PHA-productie uit zuiveringsslib’

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen