Social Enterprise gat in de markt?
Artikel

Social Enterprise gat in de markt?

Door | 31 mei 2016 | Bron: social-enterprise.nl

Al veel te lang baseren we onze economie op een negatief concurrentiebegrip, waarin het behalen van voordeel – dankzij het benadelen van anderen en door ‘externalisering’ (elders, bij anderen en in de toekomst dumpen) van je kosten – centraal staat. Terwijl een sociale economie uitgaat van het in goede samenwerking en op basis van ieders specifieke kwaliteiten produceren van goederen en diensten die voorzien in echte behoeften.

 

Mooie theoretische uitgangspunten. Maar daarom nog niet onjuist. Verheugend namelijk zijn de uitkomsten van de nieuwste Social Enterprise Monitor. De Social Enterprise Monitor is het grootste onderzoek naar sociale ondernemingen in Nederland. Het onderzoek is dit jaar voor de vierde keer op rij uitgevoerd. De onderzochte sociale ondernemingen laten voor het vierde jaar op rij groeicijfers zien.

 

De ‘dubbele cijfers groei’ zet onverminderd door: afgelopen jaar 24%. Bovendien: social enterprises vormen een broedplaats voor innovatie op allerlei terreinen. Bedrijfsfinanciering blijkt verrassend goed te slagen en subsidie speelt voor slechts weinigen een rol. En ondanks de voor velen investeringsintensieve beginfase draait al 40% winst en nog eens 20% break-even. Een hoopgevende startscore. Het maatschappelijk bewustzijn van klanten groeit onwaarschijnlijk hard. En ja, de onderzochte bedrijven nemen de moeite om expliciet hun feitelijke maatschappelijke impact te meten.

 

Lees verder op social-enterprise.nl

Download het onderzoek Social Enterprise Monitor 2016

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen