The Future of Spaceship Earth – Een prognose over de wereld in 2030
Onderzoeken, Rapporten

The Future of Spaceship Earth – Een prognose van de wereld in 2030

Door | 24 oktober 2016

Gaat het de wereld lukken om de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen (SDGs) van de VN voor 2030 te behalen? Hoe groot is deze uitdaging? Zijn de doelen haalbaar? Overal ter wereld? En wat kan het bedrijfsleven doen? DNV GL geeft antwoord op deze kritische vragen in het onderzoeksrapport ‘The Future of Spaceship Earth’.

 

Het rapport concludeert dat, terwijl veel van de doelen vooruitgang zullen boeken in verschillende delen van de wereld, actie niet snel of eerlijk genoeg zal zijn – wat onacceptabele gevolgen voor onze omgeving zal hebben. Echter, er is nog tijd om de koers van ‘Spaceship Earth’ te veranderen: het rapport toont 17 bedrijven die buitengewone vooruitgang boeken op elk van de ontwikkelingsdoelen.

 

Een jaar na de lancering van de duurzame ontwikkelingsdoelen zijn bedrijven, overheden, organisaties en individuen over de hele wereld begonnen te werken aan de wereldwijde doelstellingen. Echter, laat ‘The Future of Spaceship Earth’ zien dat geen van de doelen volledig zullen worden behaald in alle regio’s van de wereld. Ook zal geen enkele regio de benodigde vooruitgang boeken om alle doelen te bereiken. De uitdaging is zo omvangrijk, dat er dringend buitengewone actie nodig is.

 

The future of spaceship earth

 

Bedrijven zijn uniek gepositioneerd om deze actie voort te bewegen. Het rapport belicht 17 internationale bedrijven die vooroplopen met de voortgang van de SDGs: Tata, Danone, HiTechnologies, ARM, Symantec, Grundfos, SolarWorld, NYK, Hydro, Safaricom, Siemens, Marks & Spencer, Iberdrola, Cermaq, APP, Calvert Investments en Unilever. Deze pioniers voeren duurzame verandering door met innovaties, partnerschappen en het aanpassen van businessmodellen. De SDGs zijn een blauwdruk geworden voor bedrijven om hun business opnieuw vorm te geven en toekomstbestendig te maken.

 

Download het rapport ‘The Future of Spaceship Earth’

Bekijk de belangrijkste bevindingen van het rapport

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen