Spotgoedkope kleding kan niet zonder chemicaliën
Artikel

Spotgoedkope kleding kan niet zonder chemicaliën

Door | 15 januari 2016 | Bron: Biojournaal

Meer aanbod van biologisch katoen, minder gebruik van chemicaliën in de sector. Kort samengevat is dat de ambitie van Bo Weevil, producent en aanbieder van biologisch katoen.

 

Eigenaar Iris Komen over haar drive: ‘Ik heb het idee dat het aandeel chemicaliën niet of nauwelijks kleiner wordt. En dat heeft alles te maken met consumptie. Ik word er niet goed van als ik zie hoeveel spotgoedkope kleding er wordt gekocht door consumenten. Allemaal kleding waarbij chemicaliën zijn gebruikt.’ Een belangrijk middel voor Iris om haar doel te bereiken is het vergroten van het aanbod aan biologisch katoen. ‘Dat is echt een uitdaging. Maar ook noodzaak.’

 

Lees meer via Biojournaal.nl

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen