Artikel

Steeds meer duurzame stallen in Nederland

Door | 12 januari 2016 | Bron: Duurzaam Bedrijfsleven

Het aantal gecertificeerde rundveestallen – met name melkveestallen – neemt flink toe, dat meldt Duurzaambedrijfsleven. In 2014 bouwden 320 melkveehouders een stal volgens de richtlijnen van de Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV).

 

Daarmee is het percentage afgegeven melkveestal-ontwerpcertificaten in 2014 gegroeid tot bijna 50% van het totaal aantal afgegeven stalcertificaten. De stal moet onder meer voldoen aan een aantal eisen op het gebied van ammoniakuitstoot, dierenwelzijn en energie-efficiëntie. Boeren die bouwen volgens de richtlijnen van de MDV kunnen in aanmerking komen voor belastingvoordelen.

 

Lees meer via Duurzaambedrijfsleven

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen