The Story of Microfibers (NL subs)
Video

The Story of Microfibers (NL ondertiteld)

Door | 30 augustus 2017

De meesten van ons dragen dagelijks synthetische stoffen zoals polyester. Onze overhemden, broeken, fleecetruien en zelfs ondergoed worden steeds vaker gemaakt van synthetische materialen – in feite plastic.

 

Deze synthetische stoffen – waarvan maar liefst 60 procent van alle kleding op aarde van is gemaakt – hebben een groot verborgen probleem: wanneer ze gewassen worden laten ze miljoenen kleine plastic stukjes (microvezels) los. Via het waswater glippen deze vervolgens in groten getale ongezien door de waterzuiveringsinstallaties richting de rivieren en de zee, om via de voedselketen weer op ons eigen bord te belanden.

 

In The Story of Microfibers legt Annie Leonard (bekend van The Story of Stuff project) in een helder betoog en aan de hand van leuke animaties uit wat we hier tegen kunnen doen. Via de knop instellingen is Nederlandse ondertiteling beschikbaar.

 

 

Lees ook ‘Onschuldig een wasje draaien blijkt grote bron plastic soep’

Lees meer over de ‘Story of Stuff’

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen