The Story of Solutions
Video

The Story of Solutions (NL ondertiteld)

Door | 6 september 2016

In ‘The Story of Solutions’ legt Annie Leonard (bekend van The Story of Stuff project) in een helder betoog en aan de hand van leuke animaties uit, hoe we onze economie in een meer duurzame en rechtvaardige richting kunnen bewegen, door het doel bij te stellen van ‘méér’ naar ‘beter’.

 

In het huidige ‘Spel van meer’ wordt ons geleerd een groeiende economie toe te juichen – meer geld uitgeven, meer wegen bouwen, meer winkelcentra openen, meer spullen! – ook al verslechteren onze gezondheidsindicatoren, wordt de inkomensongelijkheid groter en zijn de ijskappen aan het smelten. Wat als we het spel veranderen? Wat als het doel van onze economie niet méér is, maar béter – beter onderwijs, betere gezondheidszorg, betere spullen. Een betere kans om te overleven op deze planeet. Dat is wat we allemaal willen, toch?

 

Het veranderen van het doel van de hele economie is een enorme taak. Natuurlijk kunnen we dat niet allemaal in één keer. Maar wanneer we ons richten op oplossingen die het spel veranderen, dan maken we het langzaam mogelijk om een nieuw spel te spelen.

 

Toen The Story of Stuff werd gemaakt, is begonnen met de bouw van een beweging van mensen die voelden dat er iets niet klopte met dit oude spel. Ze waren het er over eens dat er een probleem was. Nu is het tijd voor oplossingen. Oplossingen die niet alleen maar een paar regels veranderen maar het hele spel. ‘Let’s grow solutions together.’

 

Via de knop instellingen is Nederlandse ondertiteling beschikbaar.

 

Lees meer over the story of stuff project

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen