The Story of Solutions
Video

The Story of Solutions (NL ondertiteld)

Door | 6 september 2016

In ‘The Story of Solutions’ legt Annie Leonard (bekend van The Story of Stuff project) in een helder betoog en aan de hand van leuke animaties uit, hoe we onze economie in een meer duurzame en rechtvaardige richting kunnen bewegen, door het doel bij te stellen van ‘méér’ naar ‘beter’.

 

In het huidige ‘Spel van meer’ wordt ons geleerd een groeiende economie toe te juichen – meer geld uitgeven, meer wegen bouwen, meer winkelcentra openen, meer spullen! – ook al verslechteren onze gezondheidsindicatoren, wordt de inkomensongelijkheid groter en zijn de ijskappen aan het smelten. Wat als we het spel veranderen? Wat als het doel van onze economie niet méér is, maar béter – beter onderwijs, betere gezondheidszorg, betere spullen. Een betere kans om te overleven op deze planeet. Dat is wat we allemaal willen, toch?

 

Het veranderen van het doel van de hele economie is een enorme taak. Natuurlijk kunnen we dat niet allemaal in één keer. Maar wanneer we ons richten op oplossingen die het spel veranderen, dan maken we het langzaam mogelijk om een nieuw spel te spelen.

 

Toen The Story of Stuff werd gemaakt, is begonnen met de bouw van een beweging van mensen die voelden dat er iets niet klopte met dit oude spel. Ze waren het er over eens dat er een probleem was. Nu is het tijd voor oplossingen. Oplossingen die niet alleen maar een paar regels veranderen maar het hele spel. ‘Let’s grow solutions together.’

 

Via de knop instellingen is Nederlandse ondertiteling beschikbaar.

 

Lees meer over the story of stuff project