The Story of Stuff
Video

The Story of Stuff (NL ondertiteld)

Door | 12 augustus 2016

Annie Leonard reisde de hele wereld over om antwoord te vinden op vragen die haar van jongs af aan bezighielden: waarom gooien we zoveel spullen weg? Waar komt ons afval terecht? Hoe kan een product nog steeds goedkoop zijn als het van ver moet komen? Waarom zit er zoveel gif in de spullen waarmee we ons omringen?

 

In The Story of Stuff laat ze de levenscyclus van onze spullen zien, en het effect van deze spullen op het milieu en de levenskwaliteit van een heleboel mensen. Annie Leonard is geen doorgeslagen activist: ze is in principe niet tegen spullen. Maar aan de hand van verhelderende illustraties maakt ze in 20 minuten duidelijk waarom de lineaire manier van produceren en consumeren niet meer kan. Ze geeft ook voorbeelden van veelbelovende en hoopvolle ontwikkelingen en haar visie hoe we verder moeten.

The Story of Stuff werd een ware hit op YouTube en is wereldwijd al meer dan 10 miljoen keer bekeken. Via de knop ‘instellingen’ is Nederlandse ondertiteling beschikbaar.

 

 

Kijk voor meer informatie op storyofstuff.org

Download de factsheet

Bestel het boek ‘The Story of Stuff’

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen