Onderzoeken, Rapporten

Structureel ander reisgedrag door Low Car Diet

Door | 22 februari 2017

Een gezondere leefomgeving, schonere lucht, meer beweging, minder auto’s in de file, minder uitgaven aan reizen; de Low Car Diet gedragscampagne zorgt voor dit en meer. Uit een recent verschenen onderzoek van Stichting de Reisbeweging blijkt dat de campagne zorgt voor structurele veranderingen in zowel reisgedrag als leefomgeving.

 

Twee jaar na deelname zegt 49% van de deelnemers nog steeds anders (duurzamer) te reizen. Dit resulteert o.a. in 23% minder autokilometers, 30% meer OV-kilometers en 48% meer fietskilometers. Logischerwijs scheelt dit in CO₂-uitstoot (19% minder). De deelnemers reizen minder tijdens de spits, waardoor 23% minder auto’s in de file staan. Ook reizen de deelnemers nu nog 7% goedkoper.

 

Low Car Diet’ers blijken structureel gezonder, schoner en goedkoper te reizen, wat aangeeft dat de gedragscampagne echt langdurig effect heeft.

 

Structureel ander reisgedrag door Low Car Diet

 

Download het onderzoeksrapport ‘Blijvend anders reizen door gedragscampagne’

Doe mee met het Low Car Diet van 27 maart t/m 21 april 2017

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen