Sturen op werkdrukreductie of juist op bevlogenheid
Artikel

Sturen op werkdrukreductie of juist op bevlogenheid?

Door | 11 maart 2016

Er zijn diverse manieren om te werken aan de kwaliteit van je team. Een prettige werkomgeving en het bieden van voldoende uitdaging zijn goede uitgangspunten voor juist personeelsmanagement. Maar wat is beter, of wat past beter binnen de organisatie? Sturen op werkdrukreductie of op bevlogenheid?

 

Het valt op dat met name arbo-professionals voor een groot deel ‘onder de streep’ werken. Ze zorgen ervoor dat mensen naar behoren functioneren: het ziekteverzuim wordt teruggedrongen en mensen worden dus van -1 naar 0 gebracht. Of er wordt aan preventie gedaan, waarmee wordt voorkomen dat mensen van 0 naar -1 gaan. Maar hoe je diezelfde mensen van 0 verder omhoog brengt, dat weet men meestal niet.

 

In een blog op HumanConneXion.nl wordt het verschil tussen sturen op werkdrukreductie en bevlogenheid uitgelegd, en worden een aantal waardevolle hulpbronnen voor een positieve werkbeleving gegeven.

 

Lees verder bij HumanConneXion.nl

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen