Subsidieregelingen

Subsidieregeling Duurzame Energieproductie SDE+

Door | 20 april 2016

Bedrijven en (non)profit-instellingen kunnen met de SDE+ subsidie ontvangen voor de duurzame energie die zij (gaan) opwekken.

 

Er zijn dit jaar twee openstellingsrondes: De SDE+ voorjaarsronde 2016 liep van 22 maart, 9.00 uur tot 28 april, 17.00 uur. De SDE+ najaarsronde 2016 is geopend in september 2016. Per ronde zijn er vier fases met elk een maximum fasebedrag. In totaal was er € 8 miljard euro gereserveerd. Voor SDE+ voorjaar 2016 was € 4 miljard beschikbaar.

 

In de eerste helft van dit jaar is ruim twee keer zoveel subsidie aangevraagd voor hernieuwbare energieprojecten dan beschikbaar was. Voor de tweede openstellingsronde stelt het kabinet daarom 1 miljard euro meer subsidie beschikbaar dan eerder was aangekondigd. Het gaat niet om nieuw geld, maar om budget dat voor de komende jaren al begroot was voor hernieuwbare energie.

 

Je kunt SDE+ subsidie aanvragen in de categorieën:

 

De SDE+ categorie Wind op Zee heeft haar eigen budget en aanvraagprocedure.

 

Ga je hernieuwbare energie produceren en ben je van plan SDE+ subsidie aan te vragen? Met onderstaande voorlichtingsfilm weet je binnen 4 minuten of en hoe je gebruik kunt maken van de regeling Stimulering Duurzame Energieproductie SDE+ 2016.

 

 

Kijk voor meer informatie bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Download de brochure SDE+ 2016 openstellingsronde najaar 

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen