Artikel

Succesfactoren voor circulaire economie in de bouw

Door | 13 januari 2016 | Bron: Duurzaam Gebouwd

De circulaire economie in de praktijk brengen is voor veel partijen niet gemakkelijk. Daarom kijkt DuurzaamGebouwd.nl naar een aantal succesfactoren die een praktijkinvulling mogelijk maken.

 

Het recyclingpercentage in de bouwsector is maar liefst 97 procent. Maar als je kijkt naar de hoeveelheid grondstoffen die nodig is, dan komt 90 procent nog uit primaire bronnen. Bijna 100 procent van puin wordt gebruikt als verharding. Dat betekent een downcycling van deze materialen. ‘Het is nog niet eens zo’n groot probleem dat dit materiaal onder de weg komt te liggen, maar het is wel een probleem dat we de honger naar grondstoffen vooraan in de keten niet stillen’, vindt Noortje Schrauwen, projectleider bij Search.

 

Bekijk de succesfactoren voor praktijkvulling circulaire economie

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen