The Colour Kitchen plaatst mensen niet in hokjes, maar in de keuken
Artikel

The Colour Kitchen – plaatst mensen niet in hokjes, maar in de keuken

Door | 7 november 2016 | Bron: MVO Nederland

Betekenis geven aan het leven van een ander, maar tegelijkertijd ook een interessant product aanbieden in de horeca. De passie van Joske Paumen, een van de grondleggers van The Colour Kitchen, ligt bij deze twee dingen. The Colour Kitchen leidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op tot kok, gastheer/gastvrouw of horeca-assistent. Daarmee zijn ze hét voorbeeld van inclusief ondernemen in de horeca.

 

‘The Colour Kitchen is een sociale onderneming. Ervoor zorgen dat onze cultuur ten opzichte van de arbeidsmarkt verandert en deze zo inrichten dat iedereen mee kan doen, dat is ons doel. We willen geen mensen in hokjes stoppen’, vertelt Joske Paumen. Via het UWV, de gemeente, zorginstellingen, jeugdhoeken, reclassering of via via komen nieuwe leerlingen bij The Colour Kitchen. Momenteel bestaat The Colour Kitchen uit ongeveer 250 leerlingen en 175 professionals. Mensen tussen de 17 en 45 jaar mogen zich aanmelden, maar ook mensen boven de 45 jaar zijn welkom.

 

 

Lees het praktijkverhaal op de website van MVO Nederland

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen