Tools

The Waste Scan – Tool tegen voedselverspilling

Door | 17 november 2015

Adviesbureau The Foodprofessor heeft een webapplicatie ontwikkeld die ziekenhuizen, zorginstellingen en productiebedrijven helpt bij het tegengaan van voedselverspilling. Met The Food & Waste Scan kan een besparing van 15 tot 22 procent worden bereikt.

 

Jaarlijks gooien ziekenhuizen en zorginstellingen enorme hoeveelheden voedsel weg. Een groot deel van deze derving kan worden teruggedrongen als organisaties meer inzicht hebben in het productieproces en de distributie van de maaltijden. De Tool van The Foodprofessor kan daarbij een goed hulpmiddel zijn. Via deze tool worden de gerechten in het systeem ingevoerd en worden de productiegegevens geregistreerd. Voor elke stap in het proces wordt per afdeling of locatie de derving vastgelegd.

 

Met het ontstane inzicht is het eenvoudiger om een besparing op de totale voedingskosten te bewerkstelligen. Bovendien gaan de kosten voor de verwerking van het afval omlaag.
Afhankelijk van het soort voedingsproces die door de zorginstelling wordt gehanteerd kan The Food & Waste Scan het eerste jaar een besparing van 15 tot 22 procent opleveren. De Tool draagt bij aan een beter milieu en zorgt voor een imagoverbetering van de zorginstelling. Een belangrijk voordeel is ook dat bij medewerkers en management het bewustzijn groeit dat voedselverspilling grotendeels kan worden voorkomen.

 

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen