Toolkit Waardevolle School

De lancering van Waardevolle School

Tools

Toolkit Waardevolle School

Door | 5 oktober 2016

Dutch Green Building Council presenteerde tijdens de Dutch Green Building Week 2016 de toolkit Waardevolle School. Met deze methode wordt gewerkt aan de verduurzaming van scholen. Daarbij ligt de focus op het gebouw, het beheer, de educatie en het gedrag. Annemarie van Doorn, directeur van de Dutch Green Building Council: ‘Door deze brede benadering wordt een school niet alleen duurzaam, maar ook waardevol.’

 

Het project De Waardevolle School is een vervolg op het initiatief dat tijdens de Dutch Green Building Week 2015 is genomen. Vele partners van deze duurzame week verbonden zich destijds aan een maatschappelijk project. Dat werd de verduurzaming van de Vrije School Zaanstreek. Vanuit dit pilotproject is de methode voor De Waardevolle School ontwikkeld.

 

Integrale benadering

De gedachte van De Waardevolle School is een integrale benadering op duurzaamheid. Naast de duurzaamheid van het schoolgebouw is er ook aandacht voor beheer, de educatie en het gedrag.

 

Samenwerking

Naast de integrale benadering is een goede samenwerking erg belangrijk in dit project. Van Doorn vertelt hierover: ‘De praktijk wijst namelijk uit dat het de vragende én de aanbiedende partijen maar moeilijk lukt elkaar goed te vinden. En elkaar écht te begrijpen. Met De Waardevolle School stimuleren we de vrager het juiste te laten vragen. En de aanbieder het goede te laten aanbieden. Waardevol opdrachtgever- en opdrachtnemerschap noemen we dat.’

 

Werkboek

De toolkit Waardevolle School is een werkboek voor partners in de bouw- en vastgoedsector. Aan de hand van deze methodiek kunnen zij aan de slag om waardevolle stappen te (leren) zetten. Het werkboek biedt verhalen die het perspectief van de school verduidelijken en handige tips die helpen om het gebouw van waarde te laten zijn voor het onderwijs.

 

Ontwikkeling site

Het werkboek is het eerste onderdeel van een complete toolkit die wordt ontwikkeld. Het beknopte werkboek wordt aangevuld met een uitgebreide website. Deze site zal de ambassadeur nog meer informatie bieden over hoe een school te verduurzamen.

 

Download de toolkit Waardevolle School

Bezoek de website waardevolleschool.nl

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen