Trendrapport Duurzame Dinsdag 2016
Onderzoeken, Rapporten

Analyse van 511 duurzame initiatieven van Duurzame Dinsdag 2016

Trendrapport Duurzame Dinsdag 2016

Door | 8 september 2016

Duurzame Dinsdag (begonnen als Nationale Toekomstprijs) is sinds 1998 de jaarlijkse thermometer voor duurzaam initiatief. Jaarlijks worden honderden initiatieven en ideeën ingediend. Deze laten zien, waar mensen in Nederland op het gebied van duurzaamheid mee bezig zijn.

 

In de koffer zitten dit jaar 511 initiatieven en ideeën, niet eerder in de geschiedenis van Duurzame Dinsdag waren er zoveel inzendingen. Bedrijven zijn de grootste categorie inzenders, dat is dit jaar voor het eerst. Van alle inzendingen is 47% afkomstig van bedrijven en sociale ondernemingen. Verreweg de meeste inzendingen hebben betrekking op het thema klimaat, CO₂-reductie en het opwekken van duurzame energie. Dit is tot nu toe elk jaar zo geweest. De opkomst van inzendingen rond biobased economy en afval die we vorig jaar zagen, heeft zich dit jaar gestabiliseerd. Inzendingen rond de thema’s biodiversiteit, voedsel, afval en mobiliteit nemen toe. Inzendingen op het gebied van onderwijs en ruilen en delen dalen, bezien over de afgelopen jaren.

 

Sinds 2009 worden de initiatieven uit de koffer jaarlijks geanalyseerd. De initiatieven laten allerlei ontwikkelingen zien. Nieuwe onderwerpen komen op, andere verdwijnen. De innovaties geven een beeld van wat ons te wachten staat. In dit rapport geeft Greenwish een beeld van 2016.

 

Download het Greenwish Trendrapport duurzame dinsdag 2016

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen