Uniforme maatlat gebouwde omgeving: Rekeninstrument voor eisen bijna energieneutrale gebouwen (BENG)
Tools

Uniforme Maatlat Gebouwde Omgeving: Rekeninstrument voor eisen bijna energieneutrale gebouwen (BENG)

Door | 23 maart 2016

Vanaf eind 2020 moeten alle nieuwe gebouwen in Nederland bijna energieneutraal (BENG) zijn. Maar hoe voldoe je als gemeente, corporatie of projectontwikkelaar aan die eisen? Met de Uniforme Maatlat Gebouwde Omgeving reken je dit zelf uit.

 

De Uniforme Maatlat (NEW) is een rekeninstrument. Hiermee vergelijk je als adviseur of energiespecialist de mogelijkheden van een duurzame energievoorziening op een bouwlocatie. Met de Uniforme Maatlat versie 4.0 loop je zelfs al vooruit op de nieuwe bouwregelgeving van 2020, als de BENG-eisen de EPC vervangen. De Uniforme Maatlat is het eerste instrument waarmee dit kan.

 

De Uniforme Maatlat bestaat uit een protocol (beschrijving van de methode) en een rekenmodel in Microsoft Excel met voorbeeldberekeningen. Je ziet wat opties kunnen betekenen, zoals warmtepompen, collectieve warmtelevering en isolatie. De uitkomsten zijn indicatief maar nauwkeurig genoeg voor het planproces van bouwprojecten. Gemeenten, projectontwikkelaars en corporaties kunnen zo objectieve beslissingen nemen voor een duurzame warmtevoorziening.

 

Lees de brochure ‘Uniforme Maatlat gebouwde omgeving’

Ga naar de Uniforme Maatlat Gebouwde Omgeving (NEW)

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen