Artikel

Uv-licht blijkt veilig alternatief voor chemische bestrijdingsmiddelen

Door | 6 januari 2016 | Bron: Duurzaam Bedrijfsleven

Onderzoekers aan de Washington State University hebben aangetoond dat ultraviolet C-licht (uv C) ziekteverwekkers op het oppervlak van fruit effectief kan bestrijden.

 

Het licht doodt de ziekteverwekkers door hun DNA te verstoren, en zou volgens de onderzoekers geen invloed hebben op de chemische of fysieke kwaliteit van fruit. ‘De straling heeft kiemdodende eigenschappen en kan bacteriën, schimmels en virussen effectief bestrijden’, aldus een voedselveiligheidsspecialist aan de universiteit. De technologie zou voor landbouwbedrijven eenvoudig te implementeren zijn, en is bovendien niet duur.

 

Uv-licht blijkt veilig alternatief voor chemische bestrijdingsmiddelen

 

Lees meer via Duurzaam Bedrijfsleven

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen