
Artikel
Uv-licht blijkt veilig alternatief voor chemische bestrijdingsmiddelen
Door Redactie TGTHR | 6 januari 2016 | Bron: Duurzaam BedrijfslevenOnderzoekers aan de Washington State University hebben aangetoond dat ultraviolet C-licht (uv C) ziekteverwekkers op het oppervlak van fruit effectief kan bestrijden.
Het licht doodt de ziekteverwekkers door hun DNA te verstoren, en zou volgens de onderzoekers geen invloed hebben op de chemische of fysieke kwaliteit van fruit. ‘De straling heeft kiemdodende eigenschappen en kan bacteriën, schimmels en virussen effectief bestrijden’, aldus een voedselveiligheidsspecialist aan de universiteit. De technologie zou voor landbouwbedrijven eenvoudig te implementeren zijn, en is bovendien niet duur.

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?
Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.
Reacties