3 belangrijke vaardigheden voor een meaningful organisatie
Artikel

3 belangrijke vaardigheden voor een meaningful organisatie

Door | 15 juli 2016 | Bron: Allesoverhr.nl

Het bedrijfsleven heeft lange tijd veel waarde gehecht aan ‘harde’ vaardigheden als vakkennis, commerciële vaardigheden en analytisch vermogen. Maar bedrijven die zowel maatschappelijk als economisch relevant willen blijven, moeten die blik veranderen. ‘Softe’ skills zijn belangrijker dan ooit.

 
De ‘digital transformation’ verandert onze economie grondig. Het vervaagt de grenzen tussen mensen, internet en de fysieke wereld. Voor een echte digitale transformatie is meer nodig dan technologie. Het grijpt ook diep in op organisaties, processen en mensen. Die transformatie heeft bovendien vaak een maatschappelijke grond. Er vindt momenteel een verschuiving plaats van grote multinationals, actief in meerdere industrieën, naar kleinere, zogenoemde meaningful organisaties. Meaningful organisaties kijken primair naar welke bijdrage zij leveren aan de maatschappij. Uiteraard zonder de winstdoelstellingen uit het oog te verliezen.

 

Die verschuiving naar maatschappelijke relevantie is ook ingegeven door de markt. Consumenten zijn kritischer: een bedrijf moet voor het winnen van goodwill ook maatschappelijke waarde toevoegen. Mensen zijn klaar met grote, graaiende organisaties die alleen maar leven voor winstmaximalisatie en shareholder value. Zelfs Cor Boonstra, vroeger niet echt vies van forse bonussen, pleit voor het stoppen van de graaicultuur.

 

Lees verder op allesoverhr.nl

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen