Van duurzaam geproduceerd naar duurzaam georganiseerd
Artikel

Van duurzaam geproduceerd naar duurzaam georganiseerd

Door | 22 februari 2016

Duurzame producten kun je op hoofdlijnen veelal onderscheiden in twee groepen: de producten die op duurzame wijze geproduceerd zijn en producten die bij de klant bijdragen aan duurzaamheidsdoelstellingen.

 

Zelden kom je producten tegen die beide eigenschappen in zich hebben en die dus naast duurzaam geproduceerd ook duurzaam georganiseerd zijn. Bijvoorbeeld een Cradle2Cradle-gecertificeerde bureaustoel. Als de gebruiker zo’n product na gebruik kwijt wil en er is geen afspraak gemaakt voor retourlogistiek, dan is de kans groot dat deze stoel ondanks zijn ontwerpfilosofie en materiaalkeuze toch op de afvalberg of in de oven beland. Wel duurzaam geproduceerd, niet georganiseerd. Wollig? Michel Schuurman, senior programmamanager Planet bij MVO Nederland illustreert het met praktijkvoorbeelden.

 

Lees het hele artikel op de website van Duurzaam Geproduceerd

Bekijk de Wegwijzer Circulair Inkopen van MVO Nederland

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen