De verborgen impact
Boeken

De verborgen impact

Door | 3 juni 2016

Het boek ‘De verborgen Impact’ van Babette Porcelijn geeft inzicht in onze impact op de planeet. Die impact vindt grotendeels plaats buiten ons zicht en is groter dan we denken. Als je weet waar de grootste problemen zitten, kun je pas echt effectief verduurzamen. De verborgen impact geeft inzicht. En het biedt houvast voor mensen die hun negatieve impact op de planeet willen ombuigen in een positieve impact. Het onderzoek is gefinancierd met crowdfunding.

 

Thekla Reuten (actrice, bekend van The American en De Tweeling), Liesbeth van Tongeren (Tweede Kamerlid voor GroenLinks) en Willem Lageweg (directeur MVO Nederland) namen onlangs het eerste exemplaar van het boek in ontvangst. Met het boek geeft Porcelijn voor het eerst een compleet overzicht van de impact van onze westerse leefstijl op de planeet.

 

‘Onze verborgen impact blijkt groter te zijn dan onze zichtbare impact. Als je de impact van onze dagelijkse gewoonten op de planeet niet kent, kan je het probleem ook niet oplossen’, aldus auteur Babette Porcelijn.

 

Reuten, van Tongeren en Lageweg symboliseren gedrieën de consument, de politiek en het bedrijfsleven – in ‘De Verborgen Impact’ rekent Porcelijn voor dat de inzet van alle drie deze partijen nodig is om de transitie naar een duurzame maatschappij te realiseren.

 

Samen met onderzoeksinstituut CE Delft stelde Porcelijn een ‘Impact Top 10’ samen die laat zien wat de invloed van ons dagelijks leven is op het klimaat, natuur én milieu. De Top 10 toont verrassende uitkomsten. Zo hebben we de meeste invloed door de spullen die we kopen en zouden we vijftig keer de oorspronkelijke bossen moeten aanplanten om onze CO₂-uitstoot sinds 1750 te compenseren. Porcelijn kwantificeert de opgave waar de maatschappij voor staat en spaart geen heilige huisjes in haar zoektocht naar feiten: in ‘Verborgen Impact’ lees je waarom de elektrische auto wordt overschat en hoe verpakkingen soms een positieve invloed om het milieu hebben.

 

‘Verborgen Impact’ is rijk geïllustreerd en laat op een toegankelijke wijze zien wat we zelf kunnen doen om de planeet te sparen. Porcelijn helpt de lezer aan handige tools om de eigen impact in kaart te brengen én zorgt ervoor dat een ieder van ons zijn of haar eigen impact in kaart kan brengen en meteen plannen kan maken om effectief te verduurzamen.

 

Bestel het boek ‘De verborgen impact’

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen