De verspillingsfabriek een einde aan verspild talent
Artikel

Een inspirerend praktijkvoorbeeld van inclusief ondernemen

De Verspillingsfabriek: een einde aan verspild talent

Door | 13 juli 2016 | Bron: MVO Nederland

Het ondernemend oplossen van maatschappelijke vraagstukken is de toekomst. Eén van de koplopers daarbij is Bob Hutten, initiatiefnemer van onder meer de Verspillingsfabriek. Verspillen van voedsel, verspillen van talent. Bob Hutten kan zich er zichtbaar boos over maken.

 

In een voormalig distributiecentrum in Veghel is hij hard bezig zijn droom te realiseren: een centrum dat een einde maakt aan verspilling. In de De Verspillingsfabriek worden nieuwe producten gemaakt van voedsel, dat anders zou zijn weggegooid. Ongeveer 90% van het productieproces komt tot stand door mensen met een zogenaamde afstand tot de arbeidsmarkt. Samenwerkers worden zij genoemd en dat is ook wat Hutten doet. Samenwerken met hogescholen, universiteiten en bedrijven om 360 graden anders te gaan denken.

 

 

Lees verder op de website van MVO Nederland

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen