
Een inspirerend praktijkvoorbeeld van inclusief ondernemen
De Verspillingsfabriek: een einde aan verspild talent
Door Redactie TGTHR | 13 juli 2016 | Bron: MVO NederlandHet ondernemend oplossen van maatschappelijke vraagstukken is de toekomst. Eén van de koplopers daarbij is Bob Hutten, initiatiefnemer van onder meer de Verspillingsfabriek. Verspillen van voedsel, verspillen van talent. Bob Hutten kan zich er zichtbaar boos over maken.
In een voormalig distributiecentrum in Veghel is hij hard bezig zijn droom te realiseren: een centrum dat een einde maakt aan verspilling. In de De Verspillingsfabriek worden nieuwe producten gemaakt van voedsel, dat anders zou zijn weggegooid. Ongeveer 90% van het productieproces komt tot stand door mensen met een zogenaamde afstand tot de arbeidsmarkt. Samenwerkers worden zij genoemd en dat is ook wat Hutten doet. Samenwerken met hogescholen, universiteiten en bedrijven om 360 graden anders te gaan denken.

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?
Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.
Reacties