Video

Het belang van stakeholder-dialoog met lokale gemeenschappen

Door | 24 december 2015

Wist je dat bedrijven absurd hoge kosten kunnen maken wanneer ze stakeholder dialoog met lokale gemeenschappen negeren? In een enkel geval zelfs tot een bedrag van $ 6,5 miljard over een periode van twee jaar?

 
In een filmpje van vier minuten vertelt John Ruggie over zijn onderzoeksproject The Cost of Conflict with Communities. Daaruit blijkt dat onderzochte bedrijven:

• Geen idee hebben wat de kosten gerelateerd aan weerstand door lokale gemeenschappen zijn.

• Onthutst zijn wanneer ze erachter komen hoe hoog die kosten zijn.

• Bij de ontdekking de noodzaak voelen om dit onmiddelijk aan te pakken.
 

 

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen