Artikel

Voedingssupplement verlaagt methaanuitstoot van koeien

Door | 24 december 2015 | Bron: OneWorld

Onderzoekers van de Penn State University stellen dat een voedingssupplement de methaanuitstoot van melkkoeien met maar liefst 30 procent kan verlagen.

 

Het voedingssupplement 3-Nitrooxypropanol (3NOP) is ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf DSM. Het remt de ontwikkeling van methaangas tijdens de spijsvertering van koeien. Volgens de onderzoekers heeft het supplement geen bijwerkingen. Via boeren en ademen stoot een koe dagelijks minimaal een paar honderd gram van het schadelijke broeikasgas uit. De VN-Voedsel- en Landbouworganisatie stelt dat de veehouderij goed is voor 44 procent van de methaanuitstoot door menselijk toedoen.

 

Lees het hele artikel op de website van OneWorld

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen