Voedselverpakkingen van dilemma’s naar kansen
Artikel

Voedselverpakkingen: van dilemma’s naar kansen

Door | 27 oktober 2016 | Bron: MVO Nederland | VMT

Meer focus op verpakkingsoptimalisatie, dat klinkt als een plan met inhoud! Slimme voedselverpakkingen besparen namelijk in bijna elke schakel van de keten. Een gemiste kans om niets te doen, zo zegt Agnieszka van Batavia. Ze werkt als duurzaamheidsadviseur bij The LCA Center en is gespecialiseerd in verpakkingen.

 

Een product is direct verbonden met de verpakking die eromheen zit. Behalve een aantrekkelijk uiterlijk biedt een verpakking de bescherming die het product nodig heeft en zorgt het voor langdurige houdbaarheid. Toch is er nog veel te behalen op het gebied van verpakkingsoptimalisatie. Denk hierbij aan tijd-, ruimte-, grondstof- en natuurlijk kostenbesparing. Er liggen op dit gebied nog zoveel mooie kansen op margeverbetering. Zo helpt de juiste verpakking met het besparen op voedselverspilling. Maar hoe breng je deze boodschap over aan elke laag van de keten?

 

Lees verder op de website van MVO Nederland

Lees ook het artikel van Agnieszka van Batavia op VMT.nl

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen