Voetbalclub Sparta scoort ook met MVO

De Sparta Experience is een project van De Betrokken Spartaan.

Magazine

Certificering via De MVO-Wijzer

Voetbalclub Sparta scoort ook met MVO

Door | 16 september 2016

Elke organisatie die ook maar enigszins bezig is met sociale ontwikkeling, bewustwording, natuur, omgeving of continue verbetering is al stappen aan het zetten op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo ook de ­Rotterdamse voetbalclub Sparta, dat onlangs promoveerde naar de hoogste divisie van het ­Nederlands voetbal.

 

Voor Sparta is de omgeving en de daaruit voortvloeiende lokale betrokkenheid enorm belangrijk en men wil dan ook de naam Sparta inzetten om iets terug te kunnen doen voor de regio. Het beroemde ‘Kasteel’ van Sparta is gelegen in het hartje van Spangen, een omgeving die als probleemwijk gekenmerkt wordt. Verschillende ­activiteiten en projecten hebben inmiddels ­geleid tot veel mooie projecten. Zo heeft Sparta bijvoorbeeld de Maatschappelijke Sport Vereniging ­opgericht: speciaal voor kinderen die wegens financiële omstandigheden niet in de mogelijkheid zijn lid te worden van reguliere voetbalvereniging. Via deze vereniging kunnen ook die kinderen werken aan een positieve houding, door middel van structureel voetballen en in teamverband competitie spelen.

 

Voetbalclub Sparta scoort ook met MVO

 

Rugdekking is een project van De Betrokken Spartaan voor jongeren van 17 tot 23 jaar met een afstand tot de arbeidsmarkt en zonder startkwalificatie. Deze jongvolwassenen worden tijdens het traject opgeleid tot UEFA Sportsteward of verkeersregelaar.

 

Uiteraard speelt een goed bestuur ook een belangrijke rol binnen een betaald voetbalorganisatie. Niet alleen binnen het voetbalteam van Sparta Rotterdam, maar ook binnen Sparta als organisatie. Vanuit de directie wordt de organisatie namelijk op alle vlakken aangestuurd: commercie, sponsorbeleid, personeelszaken, maatschappelijke betrokkenheid (De Betrokken Spartaan) en opleidingen. Ook laatstgenoemde is erg belangrijk en dat gaat verder dan alleen de jeugdopleiding van Sparta. Maar de organisatie zorgt er ook voor…

Lees dit artikel gratis

Verduurzamen doe je niet alleen, dat doe je samen! Registreren is gratis en verplicht je tot niets, maar kan jou wel verder helpen met duurzaam ondernemen! Zo kan je al onze artikelen lezen op de website, je netwerk vergroten of je eigen nieuws en columns publiceren op TGTHR.

Registreer je ook (helemaal gratis) voor TGTHR en lees het complete artikel. Ben je al geregistreerd? Dan kun je hieronder inloggen.