Artikel

Voor echte duurzame inzetbaarheid is maatwerk nodig

Door | 5 januari 2016 | Bron: PW de Gids

Duurzame inzetbaarheid is geen eenheidsworst. Werkgevers steken duurzame inzetbaarheid te weinig in op de individuele werknemer, en maatwerk is gewenst.

 

Collectieve regelingen omtrent inzetbaarheid zouden daarom afgeschaft moeten worden, schrijft PW de Gids. Iedereen heeft andere noden en behoeften als het gaat om langer gezond doorwerken. Belangen van werkgevers, werknemers en het thuisfront kunnen tegenstrijdig zijn. De Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (RVZ) toont zich in het advies ‘Doorwerken en Gezondheid’ een groot voorstander van maatwerk in de reguliere en bedrijfsgezondheidszorg.

 

Lees het artikel op de website van PW de Gids

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen