Voor een betere wereld is het bedrijfsleven hard nodig
Column

Column van Rob van Tilburg

‘Voor een betere wereld is het bedrijfsleven hard nodig’

Door | 23 maart 2016 | Bron: Online Kenniscentrum Duurzaam Ondernemen

Vorige maand maakte Sunweb bekend dat het in samenwerking met Transavia en Stichting Movement on the Ground reizen gaat aanbieden die mensen in staat stellen vluchtelingen op Lesbos te gaan helpen. Een storm van kritiek brak los. ‘Goedkope PR’, ‘misplaatst altruïsme’ en cynische vergelijkingen tussen de ellende van de vluchtelingen en het overnachten in een luxe vakantieresort kleurden het beeld.

 

Misschien wel een erg makkelijke reactie op een maatschappelijk initiatief van een onderneming. Het verdient minimaal een serieuze reflectie op de passende opstelling van het bedrijfsleven in maatschappelijke vraagstukken. Hebben we dan liever dat bedrijven zich van alle maatschappelijke vragen afzijdig houden? Een onderneming mag wel maatschappelijk verantwoord zijn, maar het is niet de bedoeling dat ze zo maatschappelijk relevant mogelijk opereren? Grote, complexe maatschappelijke opgaven als migratie, klimaatverandering en armoede kunnen niet door overheden alleen worden opgelost. Voor een betere wereld is het bedrijfsleven hard nodig en samenwerking tussen bedrijven, ngo’s en overheden is cruciaal.

 

Lees verder bij het online kenniscentrum duurzaam ondernemen

Over Rob van Tilburg

Rob is Senior consultant bij Sustainalize en (mede) auteur van het succesvolle boek ‘Duurzaam onder­nemen waarmaken’.

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen