Voorzitter UNETO-VNI bepleit einde aan MVO-papierwinkel
Artikel

Voorzitter UNETO-VNI bepleit einde aan MVO-papierwinkel

Door | 8 maart 2016 | Bron: Onine Kenniscentrum Duurzaam Ondernemen

Ondernemers willen graag ondernemen en hebben over het algemeen een broertje dood aan de papierwinkel die dit vaak met zich meebrengt.

 

‘Dat is zeker het geval als de administratieve rompslomp zijn doel volledig voorbij schiet en weinig concreets oplevert. Dat zien we helaas gebeuren op het gebied van MVO en duurzaamheid. Daar is een wirwar van certificaten ontstaan die vooral op papier leiden tot verduurzaming’, aldus Titia Siertsema, voorzitter van UNETO-VENI. ‘Ik betwist hier zeker niet de goede bedoelingen van de ladders, certificaten, schema’s en labels. Tegelijkertijd constateer ik wel dat het doel ervan, namelijk verduurzaming van gebouwen en infraprojecten en terugdringing van de CO₂-uitstoot, langzamerhand uit beeld dreigt te verdwijnen.’ Volgens haar wordt het hoog tijd om hier iets aan te doen.

 

Lees ‘Voorzitter UNETO-VNI bepleit einde aan MVO-papierwinkel’ bij het online kenniscentrum duurzaam ondernemen

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen