
Waarom Groningen een topper in de bio-economie kan worden
Door Redactie TGTHR | 21 april 2016 | Bron: RTV NoordDe velden in Groningen staan vol met aardappelen, granen, suikerbieten, koolzaad en grassen. Veel van deze producten worden verwerkt tot voedingsmiddelen, grondstoffen en allerlei andere zaken.
Reststromen blijven nu nog vaak ongebruikt, maar ze kunnen ook grondstof zijn voor medicijnen, plastics, brandstoffen en andere producten. Volgens de kersverse lector Rob van Haren van de Hanzehogeschool heeft Groningen het zelfs in zich koploper te worden in bio-economie. Ook in Europa kan Groningen, samen met Friesland en Drenthe, een koppositie veroveren in de overgang naar een duurzame economie gebaseerd op groene grondstoffen, denkt hij.

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?
Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.
Reacties