Waarom Groningen een topper in de bio-economie kan worden
Artikel

Waarom Groningen een topper in de bio-economie kan worden

Door | 21 april 2016 | Bron: RTV Noord

De velden in Groningen staan vol met aardappelen, granen, suikerbieten, koolzaad en grassen. Veel van deze producten worden verwerkt tot voedingsmiddelen, grondstoffen en allerlei andere zaken.

 

Reststromen blijven nu nog vaak ongebruikt, maar ze kunnen ook grondstof zijn voor medicijnen, plastics, brandstoffen en andere producten. Volgens de kersverse lector Rob van Haren van de Hanzehogeschool heeft Groningen het zelfs in zich koploper te worden in bio-economie. Ook in Europa kan Groningen, samen met Friesland en Drenthe, een koppositie veroveren in de overgang naar een duurzame economie gebaseerd op groene grondstoffen, denkt hij.

 

Lees verder bij RTV Noord

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen