Waarom het loont om transparant te zijn
Artikel

Geleerde lessen van de Green Deal Samenwerken aan Transparantie van Natuurlijk en Sociaal Kapitaal

Waarom het loont om transparant te zijn

Door | 27 mei 2016

22 Nederlandse bedrijven hebben de afgelopen twee jaar geëxperimenteerd met het transparant maken van de invloed van hun product of dienst op mens en natuur, van grondstof tot eindproduct.

 

Zo heeft ABN Amro de sociale- en milieukosten en baten van cacaofinanciering in kaart gebracht en deed DSM dit voor de productie van OatWell, een innovatief haver product. Het eindrapport van de ‘Green Deal Samenwerken aan Transparantie van Natuurlijk en Sociaal Kapitaal’ is aangeboden aan de vereniging van Commissarissen en Directeuren (NCD), tijdens de 18de Europese Corporate Governance Conferentie. In het rapport staan inspirerende voorbeelden waarmee ook andere bedrijven aan de slag kunnen.

 

Lees verder bij MVO Nederland

Download het rapport ‘Het loont om transparant te zijn’

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen