Boeken

Upcycle je regio door te verbinden in grondstofkringlopen

Wake up! Upcycle je regio

Door | 21 april 2017

In de huidige economie zijn we nog grotendeels gericht op het realiseren van kortetermijnsucces, kostenverbetering en het maken van efficiencyslagen. Naast het feit dat daaraan een grens zit, is er het risico dat we te eenzijdig focussen. De koplopers en kantelaars naar het nieuwe economisch denken stellen naast economische waarden ook ecologische en sociaal/maatschappelijke elementen centraal. Dat vraagt om co-creëren en verbinden in regionale ketens, waarbij economie, ecologie en maatschappij hand in hand gaan. Hoe doe je dat?

 

De auteurs van Wake up! Upcycle je regio vroegen het zestien bestuurders, CEO’s, auteurs en docenten die vooroplopen in de transitie naar de circulaire economie. Aan de hand van de gehouden interviews zijn tal van inzichten beschreven en passeren voorbeelden van innovatiekracht de revue. Dit heeft geleid tot de vorming van de visie dat omdenken een succesvoorwaarde is van de circulaire economie en dat alle actoren in een regio daarin aan zet zijn. Verbinding en co-creatie zijn daarbij de sleutelwoorden.

 

De transitie van afval naar grondstoffen is een van de kansen in onze nieuwe economie. Die kansen leiden niet alleen tot milieuwinst maar ook tot economische en sociaal/maatschappelijke waarden in onze samenleving. Dit boek neemt je mee naar hoe het anders kan. De auteurs laten je zien dat er veel nieuwe kansen zijn als je vanuit verschillende visies naar grondstofketens gaat kijken. Ze nodigen je graag uit om in scenario’s te gaan denken en daarmee – in verbinding met andere partijen – zelf in de eigen regio aan de slag te gaan.

 

Meer informatie

Auteurs: Alfride Groenewold en Leonie Spronk

Uitgeverij: Area NV

ISBN: 978 90 8231 181 5

Prijs: € 20,00

 

Wake up! Upcycle je regio is hier te bestellen

Wake up - upcycle je regio

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen