Wat betekent het elektrisch rijden voor duurzame ondernemers
Artikel

Wat betekent het elektrisch rijden voor duurzame ondernemers?

Door | 25 augustus 2016 | Bron: Online Kenniscentrum Duurzaam Ondernemen

De staatssecretaris van Financiën, Eric Wiebes, heeft in een nieuw wetsvoorstel plannen gemaakt om hybride rijden minder aantrekkelijk te maken. Dat maakte hij onlangs bekend in een interview met Autoweek. Omdat de auto’s maar deels elektrisch rijden, en het nauwelijks energiebesparing oplevert, krijgen ze wat hem betreft te veel fiscale voordelen. Het kabinet probeert met dit nieuwe voorstel juist het volledig elektrisch rijden te stimuleren. Maar wat betekent dat voor ondernemers?

 

Omdat de huidige autobelastingen niet meer aansluiten bij de nieuwste automodellen en technologische ontwikkelingen heeft Wiebes een nieuw wetsvoorstel ingediend genaamd Autobrief II. Volgens de staatssecretaris dragen plugin-hybrides niet direct bij aan een beter milieu en klimaat, waardoor de stimulering wordt teruggedrongen. Autobrief II is inmiddels door de Tweede Kamer goedgekeurd en wacht nog op goedkeuring van de Eerste Kamer voordat het kan worden doorgevoerd.

 

Duurder in aanschaf maar voordeliger in gebruik

Natuurlijk is het klimaat de grote winnaar bij het volledig elektrisch rijden. Maar een ondernemer dient naar alle aspecten te kijken. Ook de prijs. De ANWB heeft recentelijk een klein onderzoek gehouden naar een aantal populaire modellen. Daaruit blijkt dat een volledige elektrische auto al snel tussen de €9.000 en €17.000 duurder is dan een vergelijkbaar model die op benzine of diesel loopt. Vanwege de massaproductie dalen de aanschafprijzen van elektrische auto’s, en ook de dalende batterijprijzen dragen bij aan goedkopere auto’s.

 

Lees verder bij het Online Kenniscentrum Duurzaam Ondernemen

Lees het interview in Autoweek

Lees het wetsvoorstel Autobrief II

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen