Wat is het effect van licht op productiviteit?
Artikel

Wat is het effect van licht op productiviteit?

Door | 8 juni 2016 | Bron: Vakbeurs Energie

Het is bekend: productiviteit wordt beïnvloed door het welbevinden van medewerkers. Total Energy Solutions zet op een rijtje hoe goede verlichting kan bijdragen aan minder ziekteverzuim en zelfs hogere productiviteit.

 

Wat goede verlichting werkelijk doet blijft in de schaduw van de uitgekauwde argumenten als energie en dus geld besparen en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Op basis van de bespaarde energie wordt een Return On Investment (ROI) berekend oftewel de terugverdientijd. Uitgangspunt hierbij is het verschil tussen de huidige energierekening en de te verwachten energierekening voor verlichting. De investering wordt gedeeld door de besparing per jaar en voilà de ROI is bekend. De startsituatie omvat echter meer gegevens.

 

Sinds 1992 wordt het effect van licht op productiviteit gemeten. Productiviteit wordt beïnvloed door het welbevinden van medewerkers en de verstoring van het bioritme ten gevolge van het langdurig verblijven in een omgeving met kunstlicht. Dit laatste weegt extra zwaar in situaties waar weinig tot geen daglicht toetreding plaatsvindt en waar gewerkt wordt in ploegendiensten. Investeren in goede verlichting kan hierdoor een uitermate hoog rendement opleveren.

 

Lees verder op energievakbeurs.nl

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen