Iedereen-heeft-goede-ideeën.-Wat-telt-is-dóen
Boeken, Interview

16.468 kilometer op de motor om wereldverbeteraars te bezoeken

‘Iedereen heeft goede ideeën. Wat telt is: dóen’

Door | 8 februari 2017 | Bron: NRC

Max Wohlgemuth Kitslaar (33) reed 16.468 kilometer op zijn motor door Zuid- en Noord-Amerika om verhalen op te tekenen van bedrijven die werken aan een betere wereld. Zijn les: iedereen heeft goede ideeën. Wat telt is: dóen.

 

Nu steken wel meer mensen het westelijk halfrond over per motor, auto, fiets of te voet. De Argentijnse revolutionair Che Guevara bijvoorbeeld, in 1952. Om er maar eentje te noemen. Maar Wohlgemuth Kitslaar onderscheidde zich met een extra missie: commerciële bedrijven bezoeken die werken aan een betere wereld.

 

De cruciale elementen van zijn reis bereidde hij goed voor, zoals de revisie van zijn motor en zijn budget. Met behulp van crowdfunding haalde hij vooraf 15.000 euro op. De rest organiseerde hij ter plekke: zijn eten, zijn slaapplaats en ook welke bedrijven hij ging bezoeken. ‘Veel ging via via.’

 

Onlangs presenteerde hij het boek dat hij schreef over zijn tocht: Tijd om te Schakelen. Een mix van foto’s, reisverhalen, persoonlijke fragmenten en – de hoofdmoot – bedrijfsprofielen. Het doel van dit alles: anderen inspireren om ook in actie te komen. ‘Iedereen kan plannen maken. Het verschil is of je ze uitvoert. Als ondernemer geloof ik in de kracht van ondernemen, in de letterlijke zin van het woord: iets doen.’

 

Bekijk het video-interview met Max Wohlgemuth Kitslaar:

 

Lees het volledige interview op NRC.nl

Lees meer over het boek ‘Tijd om te schakelen’

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen