Hoe bunkerbouw 70 procent waterbesparing oplevert
Artikel

Hoe bunkerbouw 70% waterbesparing oplevert

Door | 18 januari 2016 | Bron: Trouw.nl

Vergeet de rucola op het balkon: de nieuwe stadstuin bevindt zich in de kelder. Voor het Londense project ‘Growing Underground’ is een schuilkelder uit de Tweede Wereldoorlog omgetoverd tot ondergrondse boerderij. Op 33 meter onder straatniveau tieren sla, peterselie en radijs er welig.

 

De ‘bunkerbouw’ is een initiatief van ondernemers Richard Ballard en Steven Dring, de mannen achter het duurzame bedrijf Zero Carbon Food. In anderhalf jaar bouwden ze een oude schuilkelder in de Londense wijk Clapham om tot ondergrondse stadstuin.

 

Loopt het water je niet in de mond bij de gedachte aan sla uit een vochtige bunker? Dat is nergens voor nodig, zegt chef-kok Michel Roux jr. Hij bezocht de schuilkelder een paar maanden terug in de testfase. ‘In het begin dacht ik dat ze gek waren’, zei Roux destijds in The Guardian. Het ondergronds verbouwen van sla en groente lijkt op het eerste gezicht niet erg efficiënt, maar heeft volgens de ondernemers juist veel voordelen. Zo is de temperatuur er continu 16 graden, en levert hydrocultuur zo’n 70 procent waterbesparing op ten opzichte van landbouw in de open lucht.

 

Lees verder op Trouw.nl

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen