WBSO: fiscale regeling voor research en development
Subsidieregelingen

WBSO: fiscale regeling voor research en development

Door | 21 juni 2016

WBSO staat voor ‘Wet Bevordering Speur- & Ontwikkelingswerk’ en is bestemd voor Nederlandse bedrijven die onderzoeks- of ontwikkelingsprojecten uitvoeren. Met de WBSO helpt het ministerie van Economische Zaken bedrijven om de financiële lasten van research en development (R&D)-projecten te verlagen. Innovatieve bedrijven zorgen voor economische groei, een betere concurrentiepositie en meer werkgelegenheid.

 

De WBSO verlaagt de loonkosten en andere kosten en uitgaven voor je R&D-project. Bijvoorbeeld voor prototypes of onderzoeksapparatuur. Je kunt het voordeel van de WBSO verrekenen via je belastingaangifte. Bedrijven dragen minder loonheffing af en zelfstandigen krijgen een vaste aftrek.

 

Starters, kleine zelfstandigen (ZZP) en mkb-bedrijven tot multinationals in elke bedrijfssector kunnen de financiële lasten van research en development (R&D)-projecten verlagen via de WBSO. Publieke kennisinstellingen kunnen geen WBSO aanvragen.

 

Per 2016 zijn de WBSO en de Research & Development Aftrek (RDA) definitief samengevoegd in één regeling met de naam WBSO.

 

 

Kijk voor meer informatie en aanvragen op RVO.nl