WBSO: fiscale regeling voor research en development
Subsidieregelingen

WBSO: fiscale regeling voor research en development

Door | 21 juni 2016

WBSO staat voor ‘Wet Bevordering Speur- & Ontwikkelingswerk’ en is bestemd voor Nederlandse bedrijven die onderzoeks- of ontwikkelingsprojecten uitvoeren. Met de WBSO helpt het ministerie van Economische Zaken bedrijven om de financiële lasten van research en development (R&D)-projecten te verlagen. Innovatieve bedrijven zorgen voor economische groei, een betere concurrentiepositie en meer werkgelegenheid.

 

De WBSO verlaagt de loonkosten en andere kosten en uitgaven voor je R&D-project. Bijvoorbeeld voor prototypes of onderzoeksapparatuur. Je kunt het voordeel van de WBSO verrekenen via je belastingaangifte. Bedrijven dragen minder loonheffing af en zelfstandigen krijgen een vaste aftrek.

 

Starters, kleine zelfstandigen (ZZP) en mkb-bedrijven tot multinationals in elke bedrijfssector kunnen de financiële lasten van research en development (R&D)-projecten verlagen via de WBSO. Publieke kennisinstellingen kunnen geen WBSO aanvragen.

 

Per 2016 zijn de WBSO en de Research & Development Aftrek (RDA) definitief samengevoegd in één regeling met de naam WBSO.

 

 

Kijk voor meer informatie en aanvragen op RVO.nl

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen