Weg met steenkool - wereldwijd 1500 kolencentrales onder druk
Artikel

Weg met steenkool: Wereldwijd 1500 kolencentrales onder druk

Door | 1 april 2016 | Bron: Z24

In Nederland is een forse discussie gaande over het sluiten van kolencentrales: de Tweede Kamer wil alle centrales sluiten, de energiebedrijven vinden het prijskaartje te hoog. We zijn niet de enige: over de hele wereld wordt geopperd om gloednieuwe kolencentrales niet in gebruik te nemen.

 

Omdat steenkool een aanslag pleegt op het milieu en het klimaat willen steeds meer landen ervan af. Wereldwijd is er bijna 1 biljoen (1.000 miljard) euro geïnvesteerd in het bouwen van zo’n 1500 nieuwe kolencentrales waarvan nu wordt geopperd om ze niet in gebruik te nemen. Dat schrijft The Guardian op basis van twee onderzoeken.

 

Lees verder op de website van Z24.nl

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen