Welke MVO-certificaten en -keurmerken zijn er, en wat zijn de verschillen
Artikel

Welke MVO-certificaten en -keurmerken zijn er, en wat zijn de verschillen?

Door | 30 mei 2017 | Bron: Online Kenniscentrum Duurzaam Ondernemen

Veel organisaties laten bij de inkoop van producten en diensten eisen aan MVO of duurzaamheidscriteria meewegen. Vaak worden certificaten en keurmerken gevraagd om de kwaliteit van onderdelen van het MVO-beleid aan te tonen. Het is niet altijd duidelijk hoe de verschillende certificaten en keurmerken zich tot elkaar verhouden en waar je op moet letten bij een certificaat.

 

SCCM heeft twee publicaties uitgebracht rondom MVO en de certificaten en keurmerken die kunnen worden gebruikt. Inkopers kunnen deze publicaties gebruiken bij het formuleren van de uitvraag en om een ISO 14001-certificaat van een leverancier te kunnen beoordelen.

 

Gezien het grote aantal onderwerpen dat onder MVO valt, is er ook een groot aantal certificaten en keurmerken dat gebruikt kan worden om MVO aantoonbaar te maken. SCCM heeft deze instrumenten in één overzicht gezet en geeft uitleg over ieder instrument. Hierbij is ook een stappenplan opgenomen dat inkopers kunnen gebruiken om een keuze te kunnen maken uit de beschikbare instrumenten.

 

Lees verder bij het Online Kenniscentrum Duurzaam Ondernemen

Download het Informatieblad ‘Instrumenten om het MVO-beleid aantoonbaar te maken’

Download het Informatieblad ‘Maatschappelijk verantwoord inkopen en milieumanagementsystemen (ISO 14001)’

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen