Welke MVO-certificaten en -keurmerken zijn er, en wat zijn de verschillen
Artikel

Welke MVO-certificaten en -keurmerken zijn er, en wat zijn de verschillen?

Door | 30 mei 2017 | Bron: Online Kenniscentrum Duurzaam Ondernemen

Veel organisaties laten bij de inkoop van producten en diensten eisen aan MVO of duurzaamheidscriteria meewegen. Vaak worden certificaten en keurmerken gevraagd om de kwaliteit van onderdelen van het MVO-beleid aan te tonen. Het is niet altijd duidelijk hoe de verschillende certificaten en keurmerken zich tot elkaar verhouden en waar je op moet letten bij een certificaat.

 

SCCM heeft twee publicaties uitgebracht rondom MVO en de certificaten en keurmerken die kunnen worden gebruikt. Inkopers kunnen deze publicaties gebruiken bij het formuleren van de uitvraag en om een ISO 14001-certificaat van een leverancier te kunnen beoordelen.

 

Gezien het grote aantal onderwerpen dat onder MVO valt, is er ook een groot aantal certificaten en keurmerken dat gebruikt kan worden om MVO aantoonbaar te maken. SCCM heeft deze instrumenten in één overzicht gezet en geeft uitleg over ieder instrument. Hierbij is ook een stappenplan opgenomen dat inkopers kunnen gebruiken om een keuze te kunnen maken uit de beschikbare instrumenten.

 

Lees verder bij het Online Kenniscentrum Duurzaam Ondernemen

Download het Informatieblad ‘Instrumenten om het MVO-beleid aantoonbaar te maken’

Download het Informatieblad ‘Maatschappelijk verantwoord inkopen en milieumanagementsystemen (ISO 14001)’