Magazine

Hoe flourishing kan bijdragen aan duurzame inzetbaarheid

Werken aan ­geluk op de werkvloer

Door | 13 juni 2016

Een heuse flourishing-beweging vraagt aandacht voor het geluk en welzijn van werknemers. Omdat investeren in gelukkige werknemers loont. Zo kan flourishing bijdragen aan de duurzame inzetbaarheid van personeel en aan de praktische uitwerking van beleid voor maatschappelijk verantwoord ­ondernemen.

 

Uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden uit 2014 blijkt dat werknemers die naar eigen ­zeggen nieuwe kennis en vaardigheden missen, relatief vaak verzuimen. Geen wonder dat het Europees ­Sociaal Fonds in 2015 ruim twintig miljoen euro extra beschikbaar stelde voor de duurzame inzetbaarheid van werknemers. Het fonds, waarmee adviesdiensten kunnen worden ingekocht, helpt werkgevers om te investeren in maatregelen waarmee hun personeel – nu én in de toekomst – gezond, gemotiveerd, ­competent en productief aan het werk kan.

 

De aandacht voor de duurzame inzet van personeel heeft een impuls gekregen door ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en in het AOW-stelsel. Daarnaast staat het thema vanuit MVO in de spotlights. Vooralsnog ontbreekt een handzame manier om met de duurzame inzetbaarheid van werknemers aan de slag te gaan. Maar de flourishing-beweging, waarin het geluk en welzijn van werknemers centraal staat, biedt informatie en inspiratie.

 

Waarom werken aan geluk?

Bedrijven zoals Google, Zappos en Coolblue behoren tot de voorlopers in het flourishing-denken binnen organisaties. Maar ook HP, Nuon, TomTom, PWC, Ebbinge en McKinsey hebben belangstelling voor het onderwerp.

Lees dit artikel gratis

Verduurzamen doe je niet alleen, dat doe je samen! Registreren is gratis en verplicht je tot niets, maar kan jou wel verder helpen met duurzaam ondernemen! Zo kan je al onze artikelen lezen op de website, je netwerk vergroten of je eigen nieuws en columns publiceren op TGTHR.

Registreer je ook (helemaal gratis) voor TGTHR en lees het complete artikel. Ben je al geregistreerd? Dan kun je hieronder inloggen.